Vad utgör en bra skräckfilm?

Något som är mycket populärt bland unga människor i tonåren, är det som behandlas inom genren skräckfilmer. Många gånger är detta något som hör till en viss tid i livet för människor, för att sedan vara något som glöms bort när andra intressen dyker upp. För andra är intresset för skräckfilmer något som följer dem livet ut. Det som får människor att gilla dessa filmer kommer naturligtvis att vara alla de olika effekter som finns. Här ska du vara den som hoppas till på biografen eller i soffan i ditt hem. Tyvärr är det så att de filmer som verkligen får dig att skutta ur skorna är mycket få. En skräckfilm är en av de filmgenrer som inte alls behöver bygga på en bra historia för att bli populär. Här handlar det om att vara den som sitter i ett hörn och skriker. Då ser du en bra skräckfilm!

Det har genom åren skapats massor av filmer inom denna genre. Vissa har floppat då de inte alls har någon historia eller några skrämmande effekter. Vad som inte får hända med en skräckfilm är att den mera kan jämföras med en sci-fi film än en nagelbitare. Då floppar dessa filmer alltid. De bästa skräckfilmerna gjordes under 1970-talet och början av 1980-talet. Här användes inte så mycket modern teknik, utan det var helt enkelt så att du kunde relatera till filmernas kyliga och skrämmande verklighet. Det är just det som utgör en bra skräckfilm. Nedan ser du korta beskrivningar på tre mycket hyllade skräckfilmer genom tiderna.

The Shining från 1980

Denna film är helt enkelt en klassiker. Det hela handlar om ett isolerat hotell i ödemarken i ett kargt och ode vinterlandskap. Hit tar sig en familj för att mannen fått i uppgift att ta hand om ett hotell under tiden detta är stängt för säsongen. Här finns naturligtvis en ond spirituell närvaro som är mycket skrämmande. Familjen har en son som har förmågan att se allt det onda, och ser saker ett barn aldrig skulle behöva uppleva. Detta är verkligen en sevärd film för alla älskare av skräckfilmer. Naturligtvis blir det hela mycket bättre av att Jack Nicholson spelar huvudrollen. Denna man förvandlas från att vara världens gulligaste pappa och man, till att vara en besatt person fylld av så mycket ondska att du sitter i ett fast grepp från filmens start till slutet.

Helloween serien 1978-2018

Något som är en fest för alla de som gillar slasher-genren inom kategorin skräckfilmer är Helloween filmerna. Här handlar detta om en psykopatisk massmördare vid namnet Michael Myers. Någon specifik handling är det förvisso inte i dessa filmer, mera än att det följer en familj och en person som drabbas av denna skräck under alla år. Hur som helst kommer variationen i filmerna som skapats i denna serie vara mycket stor. Filmerna behandlar Michael Myers liv från barndomen, hur han blev till det monster han är och Den drabbade Laura Storde som alltid får fly hans ondska. 2018 är det sista kapitlet i denna historia om ondska och råa mord, Laura kommer att stå inför sin sista konfrontation med sin fiende för livet.

Fredagen den 13:e

Här har du en filmserie i skräckgenren som har hyllats av massorna lika mycket som den hatas av många. Helt enkelt kanske det är så att allt går lite för långt. I denna skräckfyllda filmserie finns det hela 13 filmer. När den skapades handlade det om ett sommarläger dit ungdomar i olika grupper åkte och terroriserades av den onda Jason Voorhees. Efter detta kanske det spårade ur, men för de som älskar denna onda karaktär kommer de ändå att vara sevärda.