Skräckfilmer från de senaste åren – som faktiskt är bra

I det senaste inlägget skrev vi om skräckfilmer: en genre som har vuxit sig mer och mer populär hos ungdomar de senaste åren och en genre som verkar kunna leva på att göra filmer 1 till 18 utan att ens gå i konkurs.

De bästa skräckfilmerna är definitivt skapade under 1970- och 1980-talet, och om ni är intresserade av att veta vilka som är de absolut bästa så är det bara att gå tillbaka och läsa inlägget före detta. Men den största frågan är då: finns det någon skräckfilm som är nyproducerad och som faktiskt håller måttet? Jodå, det finns några stycken som faktiskt är värda att se, som du kan behöva lugna nerverna efteråt med en dos CBD-olja eller liknande, och här är de fem som nästan kommer i närheten av att vara lika bra som klassikerna.

 

  1. The Cabin in the Woods – Bland en av våra favoriter av de moderna skräckfilmer som finns. Denna film har något från varenda undergenre som finns under genren skräck som du kan tänka dig, och är en särskilt trevlig film att titta på om du gillar blod och gärna i stora mängder – så fort alla monster träder fram så kommer blodet inte att sluta dyka upp. Den här filmen är lika skrattretande som den är blodig, lika blodig som den är rolig, och på något sätt lyckas den vara en total röra samtidigt som den är helt originell och vi har aldrig sett något liknande.

 

  1. Oculus – En komplex skräckfilm som blandar parallella historier från det förflutna och nutiden. Denna film tvingar dess publik att hela tiden ifrågasätta sina förväntningar och det som de tror kommer att hända i filmen. Inte lika blodig som The Cabin in the Woods, men den har definitivt sina stunder. Men istället för att briljera i mängder av blodstänk och kroppsdelar som flyger överallt, så briljera denna film i bra historieberättande och bra skådespelare.

 

  1. The Conjuring – Tydligen så ska den här filmen vara baserad på en sann historia (men så klart, inget av det är faktiskt sant), och är en äkta old school story om ett hemsökt hus. Om du vill försäkra dig om att du kommer att spendera resten av natten under ditt täcke, hoppa till av varje ljud som hörs i hemmet och vara rädd för att titta mot garderoben för rädslan att den ska öppna sig, så är det här den rätta filmen för dig. Ladda upp med något som håller dig vaken, eller en dos med CBD för att lugna nerverna, för det kommer du att behöva!

 

  1. The Babadook – Genom att se den här filmen löper du en stor risk att komma riktigt ur balans, då denna film inte baserar sin skräck på klassiska monster, blod eller jumpscares utan går fullt ut på att ge dig riktiga hjärnspöken som kommer att vara kvar där efter filmen är slut. Vissa av de mest läskiga scenerna i denna film är inte ens med monstret som skrämmer den lilla pojken och hans mamma, utan faktiskt enkla scener med den lilla pojken istället. Väldigt effektiva effekt för att skrämma sin publik utan att faktiskt göra något riktigt stort för att få den att hoppa till eller skrika – denna skräck håller sig kvar under huden en lång tid efteråt.

 

  1. Hereditary – Om du vill vara helt säker på att se en film som kommer att skrämma dig, både fysiskt och psykiskt, och ha en känsla av illamående och att något är riktigt fel efteråt, ja, då har du hittat helt rätt film. Den här filmen har nästan allt som en kan önska sig av en riktigt bra skräckfilm: djävulsdyrkan, andar, blod, förruttnade kroppar, en galen familj, hemsökt hus … Ja, det mesta helt enkelt, med helt rätt mängd för att det ska bli något riktigt bra utav det i slutet.